Vergoeding van particuliere sessies

 

 

Er bestaat de mogelijkheid om de sessies op één van de onderstaande manieren vergoed te krijgen:

 

Vergoeding door zorgverzekeraars

De sessies worden (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Voorwaarde voor vergoeding is dat je 'aanvullend' verzekerd bent, oftewel dat je bovenop de basis-zorgverzekering een aanvullend zorgpakket hebt afgesloten, waarin natuurgeneeskundige consulten worden vergoed. De vergoeding van sessies uit het aanvullend zorgpakket gaat niet ten koste van het eigen risico.

Om te zien wat jouw zorgverzekeraar vergoed klik hier. Heb je verdere vragen of wil je meer informatie over vergoeding, neem contact op met je zorgverzekeraar.

 

Zelfstandigen/ondernemers

Je werkt als zelfstandige/ondernemer en maakt gebruik van de sessies voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt de factuur opvoeren in jouw administratie als ‘kosten’ en bij de winstaangifte in mindering brengen van jouw omzet. Dit zorgt dus voor belastingvoordeel voor je. 

Geef voorafgaand aan de eerste sessie even door dat je de factuur gericht wilt hebben aan je onderneming. 

 

Vergoeding door werkgever of uitkeringsinstantie 

1. Steeds meer werkgevers vergoeden persoonlijke ontwikkel- of vitaliteitstrajecten voor werknemers in het kader van ontwikkeling, werkvreugde en preventie of beperking van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. 

Een thema in jouw leven, (langdurige) lichamelijke en geestelijke klachten of het niet kunnen leven vanuit jouw natuurlijke ontspanning, vertrouwen en kracht kunnen je belemmeren of ‘klein’ houden in jouw dagelijks leven en daarmee ook in de uitvoering van je beroep. In de sessies begeleid ik je om meer te ontspannen en jouw natuurlijke kwaliteiten meer toe te laten. Dit ondersteunt jouw ‘professionele’ ontwikkeling en de uitvoering van je beroep. 

Elke werkgever heeft zijn eigen mogelijkheden en richtlijnen hiervoor. Schroom niet en bespreek jouw wens om sessies te volgen met jouw werkgever. 

2. Ook zijn er werkgevers die per jaar een specifiek opleidingsbudget of ontwikkelbudget voor werknemers beschikbaar hebben, welke je in overleg ook kunt besteden aan deze vorm van persoonlijke ontwikkeling.

Aanvullend: Mensen die in het onderwijs werken kunnen in sommige gevallen een beroep doen op het Vervangingsfonds. Dit fonds vergoedt, onder bepaalde voorwaarden, begeleiding en ontwikkeling van leerkrachten. De onderwijsgevende kan daarbij zelf een zorgverlener uitkiezen.

3. Bij burn-out-situaties en reïntegratie kan een werkgever ook sessies vergoeden. Ook je werkgever is tenslotte gebaat bij jouw vitaliteit en herstel. Hierdoor staan veel werkgevers positief tegenover (gedeeltelijke) vergoeding van de sessies.

 

Geef voorafgaand aan de eerste sessie even door dat je de factuur indient bij je werkgever of de factuur verzonden dient te worden aan je werkgever. 

 

Studiekosten

Volg je een beroepsopleiding (in de richting Rebalancing of lichaamswerk/massage/natuurgeneeskundige therapie) en maak je gebruik van Rebalancing-sessies voor je beroepsontwikkeling? Vraag dan om een factuur met als beschrijving 'Supervisie'. Je kunt vervolgens de factuur opvoeren onder de aftrekpost ‘Studiekosten’ bij je belastingaangifte. De informatie hierboven is geen garantie voor aftrek van belasting. Je kunt zelf concrete informatie inwinnen bij de Belastingdienst en bepalen of de sessies in aanmerking komen voor aftrek.

Agenda - Workshops en meer


30 mei 2020 - Open Dag Rebalancing School (SIDDEBUREN, Rebalancing School)

 

1 t/m 5 juli 2020 - HIEROS GAMOS FESTIVAL - Waarachtig leren liefhebben


2 t/m 5 juli 2020 - Zomerworkshop: De wijsheid in je lichaam (SIDDEBUREN)


3 t/m 6 september 2020 - Zomerworkshop: De wijsheid in je lichaam (SIDDEBUREN)

8 oktober 2020
 - Start Rebalancing Inspiratiejaar

‚Äč

6 november 2020 - Workshop Kom weer online met jezelf - introductie in Rebalancing

 Emile Rahi Buring | Rebalancing - 06-34746116 -  contact@emileburing-rebalancing.nl - Praktijkadres: Kommerstraat 24 in Zaltbommel (NL)