top of page

Over wereldse daden en dooie hoeken...

Nieuwbrief Emile Buring | Rebalancing - Januari 2016

In een wereld waar het veelal gaat over alles wat buiten ons gebeurt, is jouw grootste bijdrage jouw innerlijk werk, jouw persoonlijke ontwikkeling, zodat jij met al jouw ware kwaliteiten deze wereld kan dienen.

Beste ,

In de wereld. Gebeurt veel. Natuurlijk zien we ook veel door social media en internet. Nieuwe 'groene' initiatieven. Mensen blijven steeds langer leven. Nieuwe prachtige kinderen worden geboren. Asielzoekerstromen, samen met vele mooie initiatieven door vrijwilligers. Ook zien we oorlogen. Overstromingen. Angst voor tekort en verandering. Dichtbij onszelf. Regelmatig vraag ik mij af.....Wat heb ik hierin te doen? Hoe kan ik bijdragen in deze wereld met al zijn kleur en turbulentie? En steeds weer komt het antwoord op: 'Dichtbij, in jou, daar begint het.’

Dichtbij lijkt niet zo 'werelds'. Toch geloof ik dat werken aan onszelf het grootste goed is dat we de wereld kunnen bieden. Ram Dass schrijft in zijn boek Be here now: 'I can do nothing for you but work on myself.... You can do nothing for me but work on yourself’.

JA! Jouw ontwikkeling mag dus centraal staan. Een duik in jezelf maakt je namelijk wakker. Je krijgt meer zicht op je dagelijkse gewoonten en spanning en maakt meer ruimte voor authentiek aanwezig zijn in de wereld. Door te werken aan jezelf ben je in staat om een lichtere en liefdevollere versie van jezelf in de wereld te brengen. En dat is werelds!

Begeleiding. Om de 'dooie hoeken’ in jezelf te ontdekken en jezelf te ontwikkelen, is begeleiding op z’n tijd noodzakelijk. De aanwezigheid van begeleiders en leermeesters in mijn leven heeft mij steeds weer op een nieuwe manier doen kijken naar mijzelf en de wereld. Zeer verrijkend en verdiepend. Als het voor jou klopt om begeleiding te ontvangen in jouw ontwikkeling, ben je van harte welkom voor individuele lichaamsgerichte sessies. Of bij een van de workshops, zoals de Inspiratiedagen Aanraken met aandacht, de prachtige en bevrijdende workshop Leef vrij! komend voorjaar of de workshop Adem je vrij!, een adempauze in het voorjaar.

Zo. Dat is eruit. En nu ga ik weer verder met werken aan mijzelf, het geven van sessies en workshops....en zeker ook met genieten van alles wat me zo dierbaar is. Dat wens ik jou ook toe voor 2016. Dat je mag genieten van wat jou zo dierbaar is in je leven. En jij jezelf mag ontwikkelen, zodat jij met jouw ware kwaliteiten mag stralen in deze wereld. Met hartelijke groeten, Emile

bottom of page