top of page

Over volwaardig man-zijn...


Vorige week gaf ik samen met mijn broeder en vriend André van den Assem onze eerste mannen-workshop 'Van man tot MAN'. Het was een feest om met André samen deze groep te mogen begeleiden. Nieuw, spannend, afgestemd, verbonden en stromend.

De dag had als thema 'de kracht van kwetsbaarheid'. Met 12 deelnemers gingen we op innerlijke reis geholpen door lichaamswerk, contactoefeningen, beweging en zelfonderzoek. De deelnemers kregen hierdoor de ruimte om meer zelfinzicht te krijgen op het thema 'kwetsbaarheid' en 'kracht' en een dieper contact met zichzelf en andere mannen in het hier en nu.

De één ontdekte hoe lastig het was om zijn kracht te leven in het dagelijks leven, ervaarde zijn 'terughouden' in de wereld. De ander voelde hoe gewoon het was om te leven vanuit kracht, stevigheid en de hoe lastig het is om zachtheid en kwetsbaarheid toe te laten.

Iedere man kreeg zo precies dat te zien wat wat hem verder helpt om zich ook in het dagelijks leven te openen voor wie ze werkelijk zijn.

En ik? Ik voelde regelmatig diepe ontroering en dankbaarheid bij het zien hoe de deelnemers zich openden en deelden over hun man-zijn. Een genot om 'mannelijkheid' in al zijn kleuren en vormen te zien en ervaren.

De afgelopen jaren ontmoet ik regelmatig mannen die de durf hebben om in deze wereld (meer en meer) authentiek te voor schijn durven komen. Met aanwezigheid in zichzelf, liefdevolheid, openheid, voelen en verbinden. Zowel in staat om de de grootse stevige mannenkracht te leven als ook de subtiliteit, zachtheid, liefdevolheid en ontvankelijkheid.

Diep van binnen ontstaat er in al die ontmoetingen een grote glimlach en een diepe zucht van verlichting.... Dit is waar ik naar verlangde toen ik 17/18 jaar was en op zoektocht. Flink verward over man-zijn en de mannelijkheid die me omringde. Ik wilde ontdekken wat er als man nog meer mogelijk was dan dat. Werkelijk man-zijn, alleen, eigen en ook zo verbonden.

Dat heb ik gevonden in mijzelf en in de vele mooie mannen om mij heen, ieder met zijn eigen kleur en geluid. En ja natuurlijk....nog steeds zet ik dagelijks stapjes in mijn ontwikkeling en dus ook in mijn bewustzijn van volwaardig man-zijn. Want dat is wat ik me vaak realiseer....ik ben al die volwaardige man....nu in dit moment......helemaal!

En jij bent dat ook. Ja echt!

Ik buig voor jou!

Ik buig voor alle mannen die de moed hebben tevoorschijn te komen!

Ik buig voor de vrouwen die deze mannen onvoorwaardelijk steunen!

Met liefde,

Emile

Wil jij groeien in jouw volwardig man-zijn? Ben jij nieuwsgierig naar de Van man tot MAN-workshops? WELKOM!

Meer informatie lees je op: http://www.emileburing-rebalancing.nl/workshops-van-man-tot-man

Rebalancing Van man tot MAN

bottom of page