top of page

Honger naar meer


Regelmatig verleidt het ego ons om te streven naar ‘meer’. Meer succes, meer eten, meer contacten, meer vrijheid. Als we dat alles tot ons hebben genomen, ontstaat er veelal weinig of een kortstondige bevrediging. Ook komt de behoefte naar ‘meer van iets anders’ er vrij snel weer achteraan. Voor ons ego is het ‘streven naar meer’ de gewoonste zaak van de wereld. Het biedt ons een afleiding, een houvast en het idee dat we onszelf tevreden stellen.

De werkelijke behoefte onder dat streven is de behoefte om onszelf ten diepste te ontmoeten en een volle verbinding met de bron, het alles, te ervaren. Een illusie is, dat dit bereikt zal worden door iets van buitenaf tot ons te nemen. De enige weg om onszelf ten diepste te ontmoeten, is het afleggen van de reis naar binnen. Onze aandacht verplaatsen van de buitenwereld naar binnen. Het denken en streven te laten voor wat het is en te voelen in het huidige moment. Ademhaling, een tinteling, een warme gloed, spierspanning, zwaarte. Een innerlijke verkenning en een dieper ontmoeten van onszelf, dat is wat Rebalancing kenmerkt. Via het lichaam ons openen voor precies dat wat zich aandient. Pijn, een traan, een golf energie, boosheid, zachtheid. Met aandacht. Zonder streven. Een dieper landen kan plaatsvinden, het moment is compleet.

Geen honger meer.

bottom of page